A távgyógyítás elsajátítása

Ahhoz, hogy valaki elsajátíthassa a reikiben használatos távgyógyítás művészetét, az alapfokú és a haladó tanfolyamon egyaránt részt kell vennie. A kezdők számára indított tanfolyamon a tanulók bepillantást nyerhetnek a reiki történetébe, a reiki hatásmechanizmusával kapcsolatos különféle elméletekbe, azokba az alapvető légzőgyakorlatokba, amelyek megnyitják a testben a reiki energia csatornáit, valamint a különböző iskolák által kialakított kezelési rendszerekbe.

Ennek a tanfolyamnak az elvégzése után általában mindenki számára szükséges egy intenzív önterápiás szakasz, amely harmonizálja a tanuló szervezetének energia-háztartását. A következő szintre való eljutást meg kell előznie legalább három hétnek, de inkább egy hónapnak.

A haladó tanfolyam a reikivel való kapcsolat elmélyítését szolgálja, az energiával való kezelés finomságainak elsajátítását. A méregtelenítő, lázcsillapító és a mentális megterhelések ellen védelmet nyújtó gyógyító technikák mellett sor kerül a távkezelés elsajátítására is. A kezelés különféle módjai között a tanítvány külön eszközhöz jut a fizikai és a pszichikai sérülések gyógyításához.

Mindezek elsajátítása után sok-sok gyakorlást és a reikivel való intenzív foglalkozást követően az ember hatásosan közreműködhet mind a saját, mind embertársai testi-lelki egészségének megőrzésében.